top of page
Search

Vážené obce, jak pracujete s obyvateli?

Updated: Nov 14, 2021

Co jsou data? Každá samospráva je nositelem dat. Obce spravují na svém území urbanistiku, architekturu, služby pro obyvatele, v jejich katastrech se nachází objekty, zajímavosti, důležitá místa, soukromé podnikatelské subjekty, služby ale také objekty s aktivním nebo pasivním vyžitím. Samosprávy nebo soukromé subjekty provozují akce, vznikají události – prostě to „zde“ žije. Tím vniká velké množství dat (informací).


Pokud tyto informace samospráva správně podchytí, je chápána svým zákazníkem (obyvatelem) jako aktivní a obyvatel její služby začne hodnotit pozitivně. Proč? Protože samospráva se svým zákazníkem komunikuje. Pokud obec nebo město správně pracuje s daty, říká tím obyvateli „udělali jsme pro tebe toto… chystáme pro tebe toto… dej nám zpětnou vazbu... “



Staňte se chytrou samosprávou.

Avšak cesta dat musí být obousměrná. Tedy pro samosprávu jsou zejména důležité informace, které se dostávají od obyvatel ke samosprávě. Dobrým příkladem je dnes tolik skloňované „chytré město“. Opět nenechte se splést „městem“, chytré mohou být nejenom města, ale i menší samosprávy… ale například i kraje či stát se mohou „chovat chytře“.


Chytrá samospráva produkuje velký objem dat. Ty město nebo obec potřebuje dostat k obyvateli. Na druhou stranu je důležité, aby obyvatel mohl vracet informace zpět na samosprávu. Tedy měla by existovat jednoduchá cesta, jak může obyvatel komunikovat se svou samosprávou a samospráva tyto data mohla efektivně sbírat a vyhodnocovat. Tedy mantra komunikace je: „Komunikace musí být oboustranná, proto se tomu říká komunikace“.


Každá samospráva v ČR nyní může být „chytrá“.

Abyste mohli být chytří, potřebujeme pouze jednu věc. Prostředky (technologie), které vám poskytnou možnost předávat informace obyvateli (nebo návštěvníkovi regionu) a zároveň vám dají možnost získávat informace z okolí - od vašich obyvatel nebo od návštěvníků regionu (ale například i od podnikatelských subjektů ve vašem katastru). My vám takové prostředky poskytneme.


Naše služba není určená pouze pro samosprávy. Mohou ji využívat skupiny spřízněných samospráv, například mikroregionů. Nebo můžeme kombinovat samosprávu se soukromým sektorem. Poskytneme vám prostředí, které bude určeno pouze pro vás a bude pod vaší správou. Je intuitivní, jednoduché a efektivní. Váš obyvatel může využívat WEBové rozhraní nebo naši mobilní aplikaci, skrze kterou mu předáváte informace a zároveň s vámi bude obyvatel skrze tuto mobilní aplikaci komunikovat.


Pro aktivaci služby zaplatíte pouze malý zřizovací poplatek. Službu vám nastavíme a připravíme (například zapracujeme všechny objekty a zajímavosti z vašeho katastru), vy si ji převezmete a můžete zkoušet. Službu můžete využívat, jak dlouho budete chtít, žádné roční poplatky nebudete platit (pouze ten zřizovací). Pokud se vám naše služba bude líbit, můžeme spolupráci (postupně) rozšířit.



-- Vlapon --

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page